« Bloggtreklöver 104 | Startsidan | Facket ska undermineras »

9 oktober 2006

Ett kort givande möte med ett språkrör

Jag åkte samma buss som miljöpartiets ena språkrör, Maria Wetterstrand, i dag.

I vanliga fall är jag blyg. Jag brukar ofta känna mig besvärad när jag måste "mingla" på fester. Jag brukar alltid kolla in läget, känna folk på pulsen innan jag tar kontakt – om jag nu ens vill det. Ofta vill jag inte det. Jag är en ensamvarg, eller rättare sagt en ensamtiger. Det är inte många som kommer mig in på livet.

Men Maria såg så snäll, avkopplad och obesvärad ut så jag satte mig bredvid och vi började analysera valet. Vi hade samma syn på varför Alliansen tog fler mandat och vann valet. Jag har själv skrivit om det i bloggen flera gånger tidigare innan valet. Vi hann inte så långt på två hållplatser, innan jag skulle av. Men vi hann avhandla en hel del :). Vad? Det är en sak mellan oss.

Hon var mycket trevlig och blev inte alls störd av min lust att prata om valets utgång. Tack och lov för det. För att tränga sig på folk är inte min bag. Jag gillade henne skarpt och tycker att fler politiker ska vara lite mer som Maria och inte sitta på sina höga hästar.

Det kan inte vara lätt att vara kändis. Jag mötte Orup på Kungsgatan häromdagen. Vi fick ögonkontakt och jag såg direkt att han tyckte det var obehagligt att bli igenkänd, så jag vände diskret bort blicken för att han skulle kunna koppla av. Jag har upplevt samma sak med en kvinnlig nyhetsankare på Sveavägen.

Kändisar är nog mer utsatta än politiker. Jag misstänker att fler frågar efter Orups autograf än Marias :-). Det förstår jag inte.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 9, 2006 5:21 EM