« Eniga? | Startsidan | Flyga luftballong »

24 september 2006

Vräka en 83-åring! Skamligt!

Ibland blir jag så djäääääääääävla förbannad.

Vid ett extramöte beslutade bostadsrättsföreningens styrelse att hon ska vräkas - trots alla protester.

Gå och på Aftonbladet och skriv på protestlistan. Visa att du tycker styrelsen att de behandlar Maj fel. En gammal sjuk dam som har svårt att se och har legat på sjukhus till och från. Den som hjälpte henne med hyran har dött (sa de på nyheterna häromdagen) och hon missade att ansöka om nytt bostadsbidrag 2004 och när hyran skulle betalas via autogiro fanns det till slut inga pengar kvar att ta av.

En gammal tant på 83 år. Jag tycker faktiskt att det är en förmildrande orsak om man är gammal och sjuk. Varför finns det inte grannsämja i huset istället så att någon i styrelsen blir en god man åt henne och hjälper henne med det praktiska?

Hur man kan styrelsen behandla henne på detta sätt? Är sanningen att de tar tillfället i akt att bli av med henne och få in en mer penningstinn person?

Bostadsrätter i all ära, men jag tror inte att någon av allmännyttans bolag som hyr ut hyreslägenheter skulle ha gjort så här. Jag tror att de skulle ha stoppat vräkningen, efter att hyrorna betalats in. Detta är en av anledningarna till att jag inte tycker att fler lägenheter ska bli bostadsrätter.

Update:
HSB:s ledning vädjar för 83-åriga Maj.
Hoppas det ger resultat, men skriv
gärna på protestlistan ändå.

Update 25/9. Styrelsen backade och tog tillbaka sitt beslut.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger september 24, 2006 4:43 EM