« Tiger är galen i tigrar | Startsidan | Rakningen - kan vara ett virus »

17 augusti 2006

USA har backat om terrormisstänkt och Reinfeldt har vänt ut och in på kappan

Moderatledarens förslag till hur slopandet av fastighetsskatten skulle finansieras fick stark kritik av övriga i Alliansen, jag misstänker även att många moderater gav honom på tafsen för det förslaget. Nu har han backat och tar tillbaka förslaget.

En försämring av ränteavdragen skulle drabba många välbesuttna moderater, men allra värst skulle det drabba ungdomar och barnfamiljer som inte skulle kunna bo kvar i sina belånade hus och bostadsrätter, eftersom de lever på marginalerna och för dem betyder ränteavdragen mycket mer.

Hur fastighetskattens avskaffande ska finansieras finns ännu inget rakt svar på. Det lär bli en överraskning efter valet. Kanske en obehaglig sådan. Jag fattar fortfarande inte hur han ska finansiera alla sina skattesänkningsförslag. Jag gissar att det är vanliga arbetare som får betala kalaset, det nya arbetarpartiet som moderaterna kallar sig kan ju kanske ha en dubbel betydelse - om man vill tolka det med lite ironi.

Nu har deras valaffischer börjat klistras upp. En KO-anmälan har gjorts för vilseledande reklam och felaktig prisinformation. De utlovar att alla svenskar får "behålla 1000 kronor mer av sin lön", om de vinner valet.

Det är inte sant. Det erkänner till och med moderaterna. Sanningen är att alla får lite sänkt skatt, men de som är välbesuttna får mycket sänkt skatt och sedan ska vi alla skattebetalare vara med och finansiera detta. Lite omvänd Robin Hood-variant. Det borde ju vara tvärtom. Låginkomstagarna ska få de största skattesänkningarna, det är de som behöver den mest.

BTW - Efter långa fem år har nu äntligen Ahmed fått upprättelse. USA betraktar inte honom som terrorist längre och strukit honom från sin sanktionslista, nu måste alla andra göra detsamma. Först då är han en "fri man". Dessa fem år måste ha varit ett helvete.

Bara det faktum att han inte kunnat ens försvara sig eller motbevisa USA:s argument för att terrorstämpla honom har varit helsjukt, vilket har inneburit att hans tillgångar frusits och han har haft reseförbud, nu visar det sig utan anledning. USA borde betala ett skadestånd till honom, men det lär han kunna glömma tyvärr. Total rättslöshet är vad det är fråga om.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 17, 2006 8:37 FM