« Happy Birthday World Wide Web! | Startsidan | 50 miljoner bloggar »

8 augusti 2006

Sopspionerna har slagit till igen

Nu har sopspionerna varit framme igen och knipit en person som ställt sopor bredvid, efter att förgäves ha försökt få in en kattlåda i plast i den lilla öppningen i containern.

Sopspion

Två sopspioner fotograferade aspiranten under tiden han försökte trycka in kattlådan. Hur vore det om de istället för att stå och smygfota hjälpte personen istället? Det vore mer produktivt.

En polisaspirant i Kristianstad åtalas för nedskräpning. Han är misstänkt för att ha ställt en uttjänt kattbajslåda vid sidan av den återvinningscontainer han hade tänkt lägga lådan i.

Varför har de så små hål förresten? En anledning kan vara att barn av misstag inte ska krypa in, det har ju hänt olyckor med barn inblandade när containrar tömts. År 1997 omkom två barn efter de hade klättrat in i en returpapperscontainer och när den tömdes och komprimerades på plats klämdes de ihjäl. Men storleken på inkasthålen borde kunnas korrigeras och anpassas en aning till mer realistiska mått, utan att barn ska kunna krypa in.

Men hålen borde vara breda och höga nog att kunna svälja en stekpanna kan det tyckas. Kattlådan i plast kanske är för stor, men jag skulle ha stampat på den för att få den i bitar och trycka in bitarna.

Jag har själv när jag flyttade senast stått vid dessa containrar och jobbat med att försöka få in diverse prylar i dessa små hål. Jag kan erkänna att när det gällde en större sak så ställde jag den helt sonika vid sidan om. Jag är nog inte ensam om att så göra. Det är väl bättre att göra så än att slänga soporna i skogen eller dumpa det på något annat olämpligt ställe.

En gammal dam friades av tingsrätten för att hon ställt en stekpanna bredvid containern då inte hon heller kunde trycka in den i hålet. Att rättsväsendet ens ids ta upp sådana här fall? Petitesser. Det finns bra mycket viktigare saker som rättsväsendet bör syssla med, men som inte ens kommer till åtal utan förundersökningarna läggs ned eller en förundersökning inte ens inleds.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 8, 2006 6:49 FM