« Nordea utsatt för phishing/fraud igen | Startsidan | Spådomen går nog inte in »

31 augusti 2006

MSRBot web crawler

Vad sysslar Microsoft med?
Jag har mailat och fråga vad de menar med detta nedan,
men jag tvivlar starkt på att jag får svar.

We are using the MSRBot web crawler to collect data from the web for further study.

För vilket ändamål?
I vilket syfte?

Jag har börjat få mycket besök av MSRBOT.

Går det verkligen att lita på deras råd?

The "robots" tag is obeyed by many different web robots. If you'd like to specify some of these restrictions only for MSRBot, you may use "msrbot" in place of "robots". You can also combine these tags into a single meta tag.

<META NAME="msrbot" CONTENT="noindex,nofollow">

Någon som testat ovanstående meta-tagg? Det finns ju seriösa sökrobotar som exempelvis Google som gärna får indexera sidorna och dem vill nog ingen förhindra att de sköter sitt jobb. Men när det inte framgår vad MSRBot web crawler har för syfte drar i alla jag öronen åt mig.

Jag ska kolla om samma ip-nummer används hela tiden och då åker det in i min .htaccess-fil, om nu ingen kan ge mig en vettig förklaring vad Microsft sysslar med, de själva eller någon annan.

Update: Svar finns direkt via Microsoft i kommentarerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 31, 2006 8:30 FM