« Bloggtreklöver 100 | Startsidan | Folkrätten »

9 augusti 2006

En annan sida av Centern

En centerpartist i Landskrona blev intervjuad av HD och när han läste korrekturet sade han upp sig från sitt uppdrag, på grund av att han bland annat gett ett antal främlingsfientliga uttalanden. Men det dröjde inte länge förrän han återigen står på valbar plats i Landskrona. Var det ett spel för galleriet? En väntan på att stormen i vattenglaset skulle mojna? Själv tycker jag det verkar vara ett riktigt velande. Jag är faktiskt förvånad över hans uttalande och tycker att han verkar ha mer gemensamt med vissa av våra främlingsfientliga partier än Centern. Men partipiskan kanske har tystat munnen på honom? Är detta vad Centern vill stå för?

— Det är inte ens en rättegång. Det är bara en spark i ändan och ut med dem, säger han och syftar bland annat på förövarna till sommarens mord i Landskrona.

— Om man har kommit hit så ska man tamejfan lära sig att veta hut, var man än bor i Sverige.

De utländska medborgarna i de ungdomsgäng som härjar i centrum ska utvisas.

— De som spelar dingel inne i Landskrona kommun, de ska ha en chans. Sedan ska de inte ha fler, fastslår han.

Han håller med om att åsikterna knappast är rumsrena i något riksdagsparti, men uppger att den lokala partiledningen accepterat hans synsätt och vill inte höra talas om att han kanske skulle pröva lyckan hos sverigedemokraterna.

Jag vet att det finns främlingsfientliga strömningar i samhället, men jag ogillar att etablerade partier och politiker saluför dem öppet på torget. Ärligt och rakt kanske en del tycker. Men är det denna slags människosyn som ska råda i politiken?

Andra bloggar om: ,

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 9, 2006 5:11 FM