« Ketchupeffekten | Startsidan | Konflikterna oroar mig »

21 juli 2006

Israel invaderar Libanon

Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök? En gammal Gevaliaslogan.

I Libanon tror jag inte befolkningen vill bjuda Israelerna på varken kaffe eller något annat. Nu har förmodligen de flesta västerlänningar evakuerats från södra Libanon. Nu kan Israel göra vad de vill och de har nu börjat invadera Libanon. Snacka om tvåfrontskrig, Gaza och Libanon.

Saxat ur DN:

Tusentals israeliska soldater har gått in i södra Libanon, enligt israeliska medieuppgifter på fredagen. Om Israel försöker invadera Libanon kommer den libanesiska armén att göra motstånd, varnar landets försvarsminister.

Varför vill Israel provocera fram detta? Israel kommer aldrig att kunna bomba eller skjuta ihjäl alla Hizbollah-anhängare. Tvärtom är det troligt att Israels agerande innebär att Hizbollah lär kunna värva nya anhängare bland de flyktingar som nu tvingats lämna sina sönderbombade hem i södra Libanon. Hat är en bra grogrund.

Saxat ur DN:

För varje israelisk bomb skapas nya gerillakämpar och terrorister. Historien lär oss att det finns ett direkt samband mellan Israels kollektiva bestraffning av arabiska civila och styrkan i grannländernas extrema rörelser.

Vitsen - "Jag heter Berit, men de kallar mig för Beirut för jag är så bombad." kommer jag ihåg. Den var malplacerad redan då och än mer nu.

Vad kommer härnäst?
Ligger Syrien och Iran på tur?
Vem vet när det gäller Israel.
Jag tycker att de har blivit lite fartblinda.

Jag hörde på TV i går att i Irak har de
senaste månaderna 100 personer dött i genomsnitt,
irakier som dödar varandra.
Dödspatruller vandrar på gatorna.

Mellanöstern börjar bli en riktig härdsmälta.
Det kan aldrig komma något gott ur det.

Andra bloggar om:
, , , , , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 21, 2006 5:13 EM