« Vad är lycka? | Startsidan | Naturist? Javisst! »

15 juli 2006

Fusk ska aldrig löna sig

Jag är inte så där överdrivet intresserad av italiensk fotboll, men jag har inte missat skandalerna som duggat tätt. Därför tycker jag att det är rätt att de som fuskat får stå för konsekvenserna.

Spelarna, de flesta i alla fall är förmodligen oskyldiga, drabbas hårt - hårdast drabbas klubbarna och deras ägare. Vilket är meningen misstänker jag. Många fingrar i syltburken, fingrar vars kladd blir svårt att tvätta bort.

Saxat ur Aftonbladets sportsidor:

Juventus, Fiorentina och Lazio åker ner - Juve förlorar två ligatitlar. Efter lååååång väntan läste i kväll chefsdomare Cesare Ruperto upp tribunalens dom mot de italienska mygellagen. Juventus åker ur Serie A och ner till Serie B – och förlorar dessutom sina två senaste ligatitlar. Fiorentina och Lazio gör Juve sällskap ner i serie B. Milan blir kvar i högsta serien. Det är den största skandalen någonsin i italiensk fotboll. Nu har den första domen fallit.

Ägarna till klubbarna kan väl knappast varit helt oinformerade om vad som pågått? Fusk ska aldrig löna sig. Läggmatcher. Köpta domare. Överenskommelser under bordet. Det har inget med sport att göra. Nu verkar pengar betyda en allt större del i många sporter, inte bara fotboll. Jag gillar inte den utvecklingen. Folk kan göra vad som helst för pengar. Sedan har vi problematiken med doping inom de flesta sporter.

Jag vet inte om jag instämmer i grattis och viva italia när de nu vann VM 2006.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 15, 2006 7:04 FM