« Meterolog i badshorts | Startsidan | Djurblogg »

7 juli 2006

Ditt och datt

Skönt. Almedalsveckan är snart över. Den har spelat ut sin roll. Ursprungstanken till veckan i Almedalen har transformerats till något likt Kiviks marknad. Det är bara ett enda stort spektakel och vem f*n orkar bry sig, speciellt i denna värme? Fotbollen är också snart slut. Skönt :). Det har varit lite väl mycket. Kul för dem som gillar fotboll, men jag kroknade helt när Sverige torskade mot Tyskland.

Det är verkligen varmt. Man glömmer lätt. Det är kanske tur det. Dessa dagar ska jag spara i mitt mentala minne, ett gott råd jag fick i dag vid badet. Fast när det är minus 20 kanske det blir svårt att försöka locka fram dem när man tomglor och går inåt i sig själv, för att koppla av.

Det där med att glömma är lätt.
Sommaren 2004 kan inte varit någon hit.
Av en slump hittade jag detta inlägg jag skrev 7 juli 2004.

Morgonstund har guld i mund
När jag steg upp i morse kastade jag ett öga på termometern utanför köksfönstret. Modesta nio grader varmt. Huvaligen. Jag gick ut och satte mig på verandan med en kopp kaffe och tände en morgoncigarett. Jag njöt av stillheten och morgonljuden runt omkring mig, tupparna som gal inne i hönshuset, ekorrarna som rasslade runt i träden och en och annan morgontidig fågel som testade rösten inför dagens konsert. Men något saknades.

Värmen saknas. Det är inte speciellt varmt och ljuvligt när det bara är nio grader varmt. Mina tankar for till alla dem som legat ute i natt i tält eller husvagn. De måtte ha haft det kylslaget och kanske även blött, beroende på vart i landet de slagit upp sina bopålar. Svensk sommar i ett nötskal? Det verkar i alla fall vara årets melodi.

Dessutom var det en ovanligt regnig sommar.

Det är ganska lustigt att skriva inlägg och så kan ingen kommentera. Nu är jag en riktig nollbloggare :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 7, 2006 9:16 EM