« 403 Forbidden | Startsidan | Att kommentera fungerar nu »

12 juli 2006

Bomber i Bombay och i Irak och Sommarregn i Gaza

Saxat ur DN.

Mitt i värsta rusningstid på tisdagen exploderade sju kraftfulla bomber på olika pendeltåg och perronger i Bombay. Minst 135 (siffran har reviderats till 190) människor dödades och över 250 skadades i attackerna, uppgav indisk polis.

Ingen grupp har ännu tagit på sig skulden för dåden. Tydligen var det indiska inrikesdepartementet förvarnad om en förestående attack, men inte när och var.

I skymundan av denna tragiska händelse fortsatte Israel med sin operation Sommarregn i natt.

Saxat från SVT.

Minst sju personer dödades, varav tre barn, vid angrepp mot Gazaremsan i natt. Ytterligare 18 människor skadades, skriver Reuters. Ett trevåningshus sprängdes vid angreppet.

Israel påstår att anfallet riktades mot höga militära Hamasbefäl i staden Gaza för att "förhindra framtida angrepp". De tre barnen kanske ansågs vara potentiella terrorister? Eller menar Israel att lite spill i form av barn som dödas får man räkna med? Jag tycker inte att Israel är ett dugg bättre än dem de påstår sig bekämpa. Inte undra på att hatet närs i palestiniernas hjärtan. Jag fördömer både israelernas och palestiniernas terrordåd. Utav dessa kommer ingen fred att spira. Jag för egen del tror att denna offensiv som startade 28 juni 2006 var planerad, långt innan den soldat de säger sig söka kidnappades, det blev bara en bra ursäkt. Bara namnet ger mig dåliga vibbar. Sommarregn. Ett dödligt regn av granater.

Bomberna fortsätter att krevera i Irak. Attentatsvågen fortsätter i Bagdad oförtröttligt. Nu är det inte bara utlänningar och den inhemska polisen som är måltavla. Nu är det vanliga medborgare som dödas, varje dag dödas flera irakier. Det är shia- och sunnimuslimer som dödar varandra, irakier som dödar varandra. Hur nära är Irak ett inbördeskrig?

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 12, 2006 7:33 FM