« Bloggar på universitet och högskolor | Startsidan | Trött på att nollblogga »

11 juli 2006

Bensinpriset ökar

Bensinpriset ligger nu på 12.64 för 95-oktan. Dyrt, ja - men vi är inte ensamma om det. I Europa finns det många länder som har samma prisnivå. Jag orkar inte yvas över att bensinpriset ökar. Jag tycker det är helt okey. Jag har en bensinsnål bil och åker bara bil om jag måste, annars tar jag mig fram via kollektivtrafiken. Det ökande priset kanske till slut kan bli ett incitament att skaffa en bensinsnål bil eller en miljöbil driven på etanol eller gas.

Jag hittade några siffron från 2005 på Vägverkets hemsida. Jag misstänker att priserna har ökat proportionellt i de olika länderna. Att bensinpriset ökar beror på att efterfrågan från länder som Kina och andra har ökat. Ännu ett incitament att försöka styra över till miljövänliga alternativ, inte bara i Sverige utan i hela världen. Miljön kommer inte att palla trycket annars. Det går snabbt att förstöra vår natur och miljö, men det tar lång tid att återställa och reparera den, om det ens går i vissa fall.

PS. De som måste ha bilen för att ta sig till jobbet får dra av detta på deklarationen och än så länge är det ett högre belopp per mil än bensinpriset.

Att kommentera fungerar ej.
Webbhotellet testar MT och besked kommer kanske i dag.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 11, 2006 7:29 FM