« När tänker Expressen slå till och inlemma Intressant.se? | Startsidan | Må solen skina över alla i dag »

22 juni 2006

Midsommar

Tiden går fort. I morgon är det midsommarafton. Det där med att fira helger är jag inte så mycket för. I år blev jag bjuden utåt skärgården till en fest på midsommarafton, men jag tackade nej. Jag misstänker att det kommer att vara dukat med många flaskor på bordet på den festen. Jag har inget emot att folk blir berusade, jag är ingen nykterist, men många kan inte hantera sin berusning, de blir aggressiva eller enbart jobbiga. Dem gillar jag INTE.

Det kommer att ske många dödsolyckor i midsommar när folk kör på fyllan eller ska slåss med kvivar, flaskor, batonger eller påkar, numera verkar det inte ens räcka utan folk är beväpnade på riktigt. En och annan kvinna bävar nog inför denna helg, många barn likaså. Mina tankar går till dem. De lär inte få det roligt. Frasen "Trevlig midsommar" är som ett hån i ansiktet.

BTW angående inbjudan jag fick - B. skulle nog tycka att det var tråkigt att fira midsommar själv. Det är ett tag sedan jag var hemma nu, så det ska nästan bli skönt att åka ut till landet. Synd på vädret, men jag hoppas att solen visar sig då och då så att det går att sitta och njuta i värmen. Blir det regn har jag laddat upp med en hoper bra böcker.

En del börjar resa redan nu på kvällen. Ta det lugnt. Det är bättre att komma fram lite senare, än aldrig.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 22, 2006 1:48 EM