« Bloggtreklöver 95 | Startsidan | Hela havet stormar, men det kommer att mojna »

2 juni 2006

Klantigt agerande av polisen

På webbhotellet PRQ beslagtogs runt 200 servrar, många av PRQ:s kunder tillhör privatpersoner eller företag utan brottslig verksamhet. Det tycker jag är helt vansinnigt. Om polis och åklagare var ute efter The Pirate Bay och de som ligger bakom sajten är väl en sak. Men att bara rensa rakt av så att enskilda företag och individer drabbas är förkastligt. Polisen hade väl kunnat kolla vilka servrar som tillhörde webbhotellet och vilka sajten The Pirate Bay disponerade på plats istället för att ta med sig allt utan urskiljning.

Jag hade själv blivit helt rabiat om mitt webhotell totalt stängdes ned och därmed skulle alla tjänster jag betalar för sluta fungera, hemsida och mail m.m.

Det var USA:s regering som låg bakom tillslaget mot fildelningsnätverket Pirate Bay i går, enligt uppgifter till SVT:s Rapport.

Vad har Vita Huset med svenska sajter att göra? Är Sverige en av USA:s marionetter? USA verkar ha sina fingrar i alla syltburkar som finns numera. De borde ägna sig lite mer åt att sopa rent framför sin egen dörr.

Nya anklagelser om massaker i Irak. Brittiska BBC visade i torsdags en film där den amerikanska militären anklagas för att avsiktligt ha dödat elva civila i Ishaqi, 10 mil norr om Bagdad.

Detta är bra mycket viktigare att utreda och få slut på dessa illdåd än att bry sig om att Hollywoods branschorgan MPAA retar sig på fildelning i lilla Svedala.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 2, 2006 8:04 FM