« Sveriges roligaste polis? | Startsidan | Cosmonova »

10 maj 2006

Sexchatt som fick ett snopet slut, samt ett nytt uttryck som myntats - gromning

"Pastor Erik" chattade nästan dagligen med en ung tjej med 14-åriga "Lisa" på Lunarstorm. Pastorn gav sken av att vara ömsint och god. Han till och med varnade "Lisa" för män som kunde kontakta henne.

Citat ur DN Insidan sidan 21 och 22 (finns ej på nätet än):

– Du kan bli grymt lurad. Var rädd om dig, skrev han.

Men efter ett tag började "Pastor Erik" bli lite ekivok, minst sagt.

– Du är jättesnygg...Jag tycker det är fint med brunt hår.

Fin liten inledning, men sedan började det hetta till.

– Sex är bäst om när man kan få sin partner att njuta...Men jag avskyr kondomer.

Det gick så långt att "Pastor Erik" frågade om han fick fotografera henne, med kläderna på och sedan kanske med lite mindre kläder på. "Lisa" var avaktande osäker men nu hade "Pastor Erik" blivit rejält kåt.

– Vi ska inte knulla första gången...bara smeka..Men jag kan väl ha med mig en löskuk? Vill du pröva den?

"Lisa" svarade undvikande, men nu hade "Pastor Erik" släppt alla hämningar och förståndet med för den delen.

– Vill du att jag kysser dig på magen? Mjukt och varmt...och smeker dig över ryggen ända ned till stjärten...höfterna...låren...in mellan benen..särar på dina vackra sköna ben så jag ser ända in i din mjuka varma fitta...Jag tar av mig så du ser min styva kuk..Du är nog lite trång så här i början...?

"Pastor Erik" lämnade ut sitt mobilnummer som var en tjänstemobil han fått av kyrkan och uppmanade "Lisa" att ringa så de kunde ses.

Detta fenomen när gubbsjuka män sexchattar med inte ens byxmyndiga ungdomar har fått ett eget begrepp - gromning. Gromning på nätet eller nätgromning är i England olagligt och kan leda till fängelse. Men i Sverige är det fullt lagligt att kontakta ett barn på nätet och utveckla relationen i sexuellt syfte. Det är först när ett övergrepp skett som det kan lagföras.

Tråkigt för "Pastor Erik" att den tjej han sexchattade med var en man, en medelålders Internetanalytiker. Han kontaktade givetvis stiftet där prästen arbetade och prästen blev avstängd och valde att säga upp sig.

I tre år har denna man granskat vad gromarna gör på nätet. Han har många erfarenheter som han säger skrämmer honom. Han har enligt egen utsago blivit gromad på nätet av omkring 1500 män under de år han chattat på dessa ungdomssajter, både som kille eller tjej. Han har startat ett företag Netscan.

I artikeln som sträcker sig över två sidor finns flera exempel på gromare som åkt fast. Men hur många finns det som inte åker fast? Vet du vem din dotter eller son chattar med på kvällarna? Vet de själva vem de chattar med?

Inför obligatorisk undervisning i mellanstadiet och högstadiet om fenomenet gromare. Fula gubbar hette det på min tid, de fanns och finns fortfarande.

Fler poliser borde sitta och scanna av ungdomschattarna.

Köp DN i dag.
Denna artikel är faktiskt värt de kronorna.
Hoppas de läggar in en url senare i dag eller i morgon.
Du kan hitta "Insidan" under huvudmenyn "Mer ur DN".

Update, nu ligger artikeln ute.

Fler relevanta texter på Insidan, "Alexandras" chatt med 15-åring.

Jakt effektivt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 10, 2006 2:46 EM