« Bloggkartan, hur funkar det med dubbelt boende? | Startsidan | 10 tröstare »

2 april 2006

Katthår

Förra helgen när jag kom hem från Thailand och hade feberfrossa tog jag fram min blå älskade fleecetröja och satte på mig den över alla andra tröjor för att inte frysa. Blått är min favoritfärg, förutom när det gäller politik.

Jag råkade sedan hänga den på en stol i köket. Vilket katten upptäckte och rev ned den och byggde sig ett mysigt bo.

Min förtjusning var noll, katthår över hela tröjan och de sitter till stor del kvar trots en körning i tvättmaskinen.

Nu har B. fått uppmaning av mig att borsta katten en gång om dagen. Jag gav honom en mjuk borste av de bortgågna hundarnas borstar (ja - jag har inte slängt hundattiraljerna av sentimentala skäl) och han får borsta katten. Jag får fortfarande inte komma i närheten av Tiger. Hon måste ha haft en traumatisk upplevelse med en eller flera kvinnor inblandade, för det är inte bara mig hon skyr som pesten utan alla kvinnor. Så jag tar det inte personligt.

Den dagen hon litar på mig så lär hon låta mig komma henne på livet. Det är ingen idé att tvinga sig på henne. Även en katt ska respekteras.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 2, 2006 8:01 FM