« En enkät om bloggosfären | Startsidan | Dagbok på nätet »

5 februari 2006

Objudna gäster?

En gång är ingen gång, men två gånger är definitivt två gånger för mycket. När jag låser lägenheten är jag mycket noga med att se att till att det vanliga dörrlåset är låst. Jag står och rycker några gånger bara för att vara säker. Sedan låser jag niotillhållarlåset.

Efter nyår var jag mycket förvånad över att efter att ha låst upp niotillhållarlåset, vilket jag alltid gör först, så var det vanliga låset ställt på intryckt läge– så det var bara att kliva in. Det kändes obehagligt och framförallt integritetskränkande.

I går hände samma sak och jag är hundra på att jag förvissade mig om att mittenlåset var låst innan jag låste övre låset, det har blivit en vana. Jag låser upp övre låset och dörren behövde jag inte låsa upp, det var inte låst. Snacka om att tappa hakan. En gång är ingen gång, men två gånger är definitivt två gånger för mycket, som sagt.

Nu börjar jag bli förbannad. Det finns en reservnycket hos husvärden, den ska jag begära att få pronto och ett löfte om att inga kopior gjorts.

Jag anklagar nu inte honom. Men jag har dåliga erfarenheter av värdar. En i Solna gick in nästan varje dag med huvudnycken – tills jag en dag kom på honom.

Mitt svar blev att måla hallen i en bajsbrun färg. Det jag gör i hallen ska bara synas vid en slutbesiktning, men det dröjde bara två dagar innan han kom rosenrasande. Behöver jag säga att jag flyttade? Det var på den tiden det inte var svårt att få tag på ny lägenhet. Jag målade inte heller om hallen och fick inget krav, jag tror han förstod piken.

PS. Jag har inte glömtbloggstaffen.
Mitt bidrag kommer imorgon.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 5, 2006 7:20 EM