« Djurplågeri | Startsidan | En enkät om bloggosfären »

3 februari 2006

Har de ingen humor?

Jag förstår inte upprördheten i den muslimska världen över karikatyrteckningarna som publicerades i Jyllandsposten. Bilderna har jag inte sett, vilken länk jag än hittat har resulterat i en 404-sida. Snacka om censur. Jag hittade några bilder i Aljazeera längst ned på sidan, AL-QAIDA AUDIO VIDEO SHOP. Lika goda kålsupare.

Hur många karikatyrer har det inte publicerats i den muslimska världen, bilder på Bush, Sharon, judar med kroknäsor och Jesus. Men ajabaja om karikatyrer över Mohammed publiceras. Tecknarna lever nu under polisskydd.

Jag förstår inte uppståndelsen. Hot. Bojkott av danska varor, vilket i sig drabbar Sverige. Stormningar av ambassader. Danska statsministern ber om ursäkt i muslimsk TV. I dag förväntas många demonstrationer och aktioner efter fredagsbönen.

Update:
Alla bilder finns på denna pdf-fil. Efter att ha sett dem förstår jag än mindre all uppståndelse kring dem. Inte med tanke på de karikatyrer som tidningen ovan jag länkar till visar upp.

Har de ingen humor?

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 3, 2006 10:06 FM