« Firade avvisning med skumpa | Startsidan | Lilla bönboken »

20 december 2005

Ättika mot rökdoft

Surt sa Annica om ättikan. Men jag försöker få bort den kvarvarande rökrumsdoften. Jag får leva med att det luktar ättika, det är säkert ofarligt – luktar bara lite surt och fränt. Jag har satt ut sex skålar och placerat ut dem lite varstans i förhoppning att de ska ta bort röklukten från tapeterna.

Ättika mot rökdoft

Garderoberna målades om, tack och lov så att jag kan lägga in textilier där utan att de luktar rök. Inne i garderoberna stank det av rök, nästan som om någon stått och kedjerökt inne i dem i flera år.

Men det sipprar en doft från tapeterna som jag känner, fast jag är rökare själv. Jag har ett bra luktsinne för att rökare. Det är jag glad för, i de flesta fall – men inte just nu.

Jag sade åt husvärden och damen på stiftelsens kontor att de givetvis måste riva ned de gamla inpyrda tapeterna innan de tapetserade om, men det gjorde de inte. Därför stinker det fortfarande lite svagt av gammalt rökrum.

Det är ungefär som om jag skulle gå och stänka surströmmingsspad på varenda centimeter på tapeten och sedan bara tapetsera över den stinkande tapeten. Det funkar ju inte.

Jag hoppas ättikan gör sitt. Om inte så lär jag undvika att bli täppt i näsan under tiden faten står framme :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger december 20, 2005 4:57 EM