« Trojaner och idioter | Startsidan | Varg »

14 november 2005

Taxfreepoesi

De som skriver texterna för taxfreekatalogerna har ingen brist på fantasi i alla fall. Under hemresan från Egypten satt jag och lusläste katalogen för att få tiden att gå. Jag fastnade för nedanstående beskrivningar av parfymer, både för kvinnor och män. Liknande euforiska texter fanns för klockor och allehanda ting i katalogen. Jag sparade katalogen och i går hittade jag den när jag letade efter en mus. En datormus kanske jag ska skriva, så ingen tror något annat :-).

En ny slags poesiform? Taxfreepoesi? Själv vill jag ha fakta och inte en massa omskrivningar, som inte säger ett dugg – egentligen.

// Annica Tiger

Beskrivningar av parfym för kvinnor.

Miracle
Miracle gör varje ögonblick i en kvinnas liv till ett mirakel. En fräsch doft som ständigt överraskar. Lätt fruktiga blomsternoter övergår i magnolia kryddad med peppar och ingefära.

Love in Paris
Doften som gnistrar av drömmen om kärlek. En sofistikerad blomsterdoft med botten av vanilj och sandelträ.

Miracle So Magic
Doften som gör att livet känns som magi är fylld av körsbärsblom, pingstliljor och klöverblad.

Noa
Noa är en doft till stadens kvinna. Noa är naturlig och spontan, full av fräscht och krispigt växt grönt, berusande koriander och fylld av energi. Noa är så kvinnlig med en överdådig doft av fullt utslagen pion men den är också lysande och generös med en bädd av vit mysk, tårar av bensoe samt en varm bitter not av kaffe.

Pure Poison
Diors senaste doft är en gåva av förförelse till alla kvinnor i världen, en mjuk och blommig doft för alla.

Beskrivningar av parfym för män.

Hugo Dark Blue
Distinkt, sexig och provokativ. Helt rätt när du känner för något speciellt. Kardemumma, cypress, tobak och patchouli.

Boss in motion
Doften är tillägnad en aktiv man som ändå intagit en ledig stil, avslappnad stil. Doften är fräsch, nästan lite krispig och passar in i de flesta sammanhang.

Boss Soul
En fräsch, kryddig, varm och sensuell doft för en man som är trygg i sig själv men ändå både spännande och förförisk.

Polo Blue
En doft för mannen som älskar det fria livet. Doften ger en känsla av friskhet och energin som finns vid det oändliga blå havet och den sommarblå himlen. De maskulina doftnoterna är med sin krispighet både svala och varma med en sensuell finish.

Mania Homme
För den avslappnade men samtidigt sexige mannen. En distinkt och fräsch kombination av trä, bärnsten, mandarin och saffran.

Annica Tiger november 14, 2005 4:45 FM