« Framtidens melodi? | Startsidan | Ingen ska behöva känna sig rädd »

15 augusti 2005

Var tredje kvinna vill skiljas

Jag brukar vara lite skeptisk mot enkätundersökningar som sker via webben. Men denna verkar vara ganska trovärdig. Ja, jag vet att Aftonbladet inte anses som politiskt korrekt att hänvisa till :-), enligt en del. Men allt som står i Aftonbladet och Expressen är inte osant eller sant. Det är bara upp till en och var att själv försöka avgöra rimligheten och sanningshalten i det som publicerats och sålla bäst det går.

1 av 3 kvinnor: Vi vill skilja oss.

Av 20.500 som kvinnor har svarat angav 36 procent att de skulle skilja sig om de var rikare. Med rikare antar jag menas ekonomiskt oberoende. Jag tror inte det handlar om att bli multimiljonärer, utan bara en längtan att kunna skaffa en egen lägenhet och kunna försörja sig på sin lön. BTW - att hitta en lägenhet är inte heller det lättaste i tätortskommunerna.

Det är tråkigt, om detta stämmer. Det innebär att många lever kvar i äktenskap, som de egentligen skulle vilja bryta upp ifrån. Det är skrämmande. Jag vill inte tro att det är sant, men någonting säger mig att siffrorna ligger sanningen ganska nära.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 15, 2005 5:35 EM