« Google Talk | Startsidan | Fraud Investigation Team »

24 augusti 2005

Nu får det räcka

Fem plan som störtat bara den senaste månaden är fem för mycket, i mina ögon. Jag ska snart ut och flyga igen och jag kan erkänna att för varje flygplan som störtar, blir min flygrädsla allt värre. Nu får det räcka. Inga mer flygplan som störtar tack! Min rädsla beror mer på att jag som liten människa i ett stort flygplan inte kan göra ett skvatt om det går åt helskotta. Det är det som skrämmer mig – att inte ha full koll. Kontrollfreak som jag är.

Inte nog med att de ramlar ned från skyn, de kan kollidera uppe i det blå. I DN skriver de om ett allvarligt flygtillbud över Ungern. En Airbus A340 och en B737 var inte mer än 60 meter ifrån varandra på en höjd av 10.300 meter. Burr! Sådant tycker jag ska inte kunna hända, med all utrustning planen har och all kommunikation med flygledarna på marken. Men, men...den mänskliga faktorn är inte lika kontrollerbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 24, 2005 3:23 EM