« Bloggtreklöver 79 | Startsidan | Två virusmakare mindre »

26 augusti 2005

Lika inför lagen. Glöm det!

Jag läser med förundran om kungens eskapader. Han kör på en bil bakifrån, vilket i sig innebär att han bär skulden för olyckan. Avstånden ska alltid hållas, detta gäller även kungar. Den föraren som blev påkörd fick genomgå alkotest, men kungen fördes bort av Säpo inom några minuter. Han varken alkotestades eller förhördes om olyckan av polis på plats. Anmärkningsvärt! Har han inget att dölja borde han även gjort ett alkotest. Nu lär det spekuleras, var han nykter, bakis eller onykter. Med tanke på hans vanor torde spekulationerna vara på plats. Kungen behöver inte heller betala de sedvanliga böterna, som gemene man hade varit tvungen att göra i en liknande situation.

Kungen är immun mot åtal. Han kan i princip köra ihjäl någon på en av sina vansinnesfärder i höga hastigheter som tycks roa honom, utan att riskera straff eller att ens bli av med körkortet. För körkortet skulle du och jag blivit av med för länge sedan om vi haft likadana vanor att köra i höga hastigheter som kungen har. Nej, bort med kungens åtalsfrihet och utländska diplomaters diplomatiska immunitet, speciellt brott och förseelser som görs när de icke är i tjänst. En diplomat kan köra rattfull och vägra gå ur bilen om polisen kommer. Det har han rätt till. I sådana fall måste det vara frusterande att vara polis.

De andra kungliga har inte samma immunitet. Men ändå kan det tyckas att varken Säpo eller polisen agerar. Det finns fler i familjen som gillar att köra fort, så att knappt Säpo hinner haka på. Det borde rapporteras, men görs inte. Varför?

Avskaffa monarkin! Nu!

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 26, 2005 2:22 EM