« Centrum FÖR rasism | Startsidan | Programmerare eller massmördare? »

5 augusti 2005

Lappen åter tack!

Tror de att vi passagerare tänker sno deras inplastade lappar? Numera blir jag bara irriterad. Jag tycker att de själva borde förstå att det har gått inflation i tiggeri via lappar på pendeltågen.

Jag har noterat att Karlbergs station verkar vara en "central", för vad jag förstår en organiserad verksamhet. Där går det att byta pendeltåg utan att passera spärrar och jag har ett par gånger sett en man dirigera ett helt gäng, de gick på två och två på olika tåg.

Bondfångeri

På vägen in till stan fick jag denna lapp ovan lagd på sätet bredvid mig. Den dam som lämnade denna lapp på sätet bredvid mig var välklädd. Jag är ingen expert på mode, men jag kunde se att kläderna inte var inköpta på Coop Forum i alla fall. Jag kände mig som en trashank, jämfört med henne.

Tiggeri på pendeltåg

På vägen hem var det en ung tjej som lade lappen ovan på sätet mittemot mig.

Nej, jag gav ingen av dem ett öre. Jag har tröttnat på dessa tiggare. Jag tror inte en sekund på att vad som står på deras så väl inplastade lappar är sant. Jag misstänker även att partnern, som ofta följer med, kollar dem som enfaldigt tar fram plånboken eller börsen och ger tiggaren pengar. Risken finns att de som bidragit med pengar kan råka ut för ficktjuvar som tack.

Dessutom, en dag för några månader sedan, hade samma dam två versioner, jag fick se bägge – den ena på resan in till stan och den andra några timmar senare på hemresan. Hur trovärdigt är det på en skala från noll till tio?

Är jag elak?
Saknar jag empati?
Nej, det tycker jag inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 5, 2005 12:35 EM