« Väderkartan ser inte ut som jag vill | Startsidan | Den nöjda fiskaren. »

12 augusti 2005

Dina gamla glasögon kan få andra att se bättre

Vi lever i ett slit- och slängsamhälle.
Släng inte dina gamla glasögon.
De kan faktiskt komma andra till nytta.

Jag var ute och surfade och letade efter info om glaskupor på tak. Jag hamnade på en hemsida där jag förvisso hittade info om glaskupor, men jag surfade runt lite och hittade även info om hur gamla glasögon återfinner nya ägare. Har du några gamla glasögon liggande och samlar damm i byrålådorna? Låt dem komma till nytta istället.

Hur skulle det vara om jag inte såg någonting alls på håll eller väldigt suddigt på nära håll? Ingen katastrof, jag skulle givetvis gå till en optiker, göra en synundersökning, beställa ett par nya glasögon, betala och sedan hämta ut glasögonen när de var klara. En helt ny värld skulle öppna sig. Men alla är inte detta förunnat.

Men detta kan numera även hemlösa på uppleva tack vare några unga tjejers engagemang. Visst kan det tyckas att socialen ska stå för fiolerna, men det är alldeles för många moment att gå igenom innan de skulle få sina glasögon, om de ens skulle komma så långt. Nu kommer optikern ut till dem istället och allt sker på en och samma gång.

Vision.nu är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening utan vinstintressen. Deras målsättning är att ge en ökad livskvalitet åt hemlösa. De besöker olika härbärgen där hemlösa får en synundersökning och glasögon med närliggande styrka. Även en hemlös kan numera få uppleva hur en helt ny värld öppnar sig för dem. Att kunna se ordentligt är viktigt för alla.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 12, 2005 5:24 FM