« Flamberad ollonborre | Startsidan | Flera bombdåd »

22 juli 2005

Nu och då

När jag var ung så var det bilder från Biafra som fastnade på näthinnan, barn som var totalt undernärda och dog som flugor (ursäkta uttrycket). Anledningen till denna svältkatastrog i början av 70-talet var att det pågick ett inbördeskrig i Nigeria, vilket orsakade svält i Biafra-området.

I dag är det bilder från Niger av undernärda barn som fastnar på näthinnan. Niger drabbades förra året av en gräshoppsinvasion som skadade skörden och nu, efter ett års torka, finns ingen mat; som alltid är det barnen som drabbas värst. Nu måste nödhjälp sättas in nu (vilket borde skett tidigare), för barnens skull.

Det är inte mycket som hänt under alla dessa år.

Skuldsanering är inte lösningen, enligt SvD. Det tror inte jag heller. Med tanke på en del styrande, exempelvis president Robert Mugabe, så är det inte folkets bästa som det tas hänsyn till i många av de afrikanska länderna.

När jag var ung var en ryggsäck en ryggsäck och inget annat. Numera är en ryggsäck nästan en symbol för en potentiell bomb. En kvarglömd ryggsäck hade för 25 år sedan inte orsakat någon som helst oro. Nu, i dag, kan en kvarglömd ryggsäck orsaka stora polisuppbåd, även i Sverige; men i London är det numera nästan suspekt att bära en ryggsäck.

Där är det mycket som hänt under årens lopp.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 22, 2005 8:08 FM