« Sommarsolståndet, nu vänder det mot mörkare tider | Startsidan | Bloggtreklöver 63 »

21 juni 2005

Ytterligare ett skäl till att gå ur EU

Man kan ju tycka att det är stora övergripande frågor som ska avhandlas och lösas inom EU. Men det har vi ju sett på senare tid att inte ens dessa kan de lösa.

Petitesser ska inte EU syssla med anser jag. Nu vill de avskaffa tvättråden i kläderna. Jag läser dem alltid, redan i affären, för att kolla om plagget går att tumla, vilken värme det ska tvättas i och vilket material plagget består av. Jag vill även gärna se i vilket land plagget har producerats, i den mån det nu går. Ganska viktig information för mig som konsument.

Råd & Rön skriver:

Men nu hotas märkningen. Den ses som ett handelshinder inom EU och frågan är om den kommer att finnas kvar.

Snacka om stor risk att kläder kommer att bli feltvättade och förstörda, exempelvis om de inte tål att torktumlas. Men det skiter väl EU i.

EU – ett magiskt ord. Nästan lika hemlighetsfullt som – marknaden. Marknaden styr och ställer i vårt dagliga liv, helt ur vår kontroll, likt EU.

Böjda gurkor är också gurkor, men de som regleras av EU:s kvalitetsnormer, som gäller gurka av sorten "Cucumis sativus L", som ska levereras färska till konsumenter utan vidare bearbetning. Jajamensan, det jobbade de i många år med att få fram misstänker jag, efter att läst texten en bra bit ned på sidan.

Jag skrev om myror förut, men jag ser mig EU som ett stor enda myrbo, med folk som irrar omkring med mappar och papper under armarna hit och dit och inte får något vettigt gjort.

En annan prestigesak är EU-parlamentets flyttkarusell mellan Bryssel och Strasbourg, som är både krånglig och dyr och kostar c.a 1,6 miljarder per år. Pengar som skulle användas till lite nyttigare saker.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 21, 2005 5:55 EM