« Mystiken tätnar | Startsidan | Bloggtreklöver 59 »

16 juni 2005

Tronen går före kärlek

Någon som kan turkiska?
Stämmer det att Victoria säger att:

– Jag är född för att hjälpa Sverige.

– Jag vill inte ge upp min position. Jag föddes för att hjälpa Sverige och jag försöker göra mitt bästa säger hon, enligt Aftonbladet, som i sin tur citerar den turkiska tidningen Milliyet.

Har Victoria fått hybris? Nu tänker jag bli lite småelak, det brukar jag inte vara. Föddes för att hjälpa Sverige? På vilket sätt? Hade hon sagt föddes för att hjälpa mina undersåtar, mitt folk – hade jag i alla fall gått upp i limningen :).

Ta du och gift dig med din Daniel, skippa tronen och lev lyckliga resten av livet, som helt vanliga Svenssons. Du om någon borde ju ha erfarenhet av olyckliga äktenskap. Kungligheter har svårt att skiljas, att frivilligt släppa sin kungliga titel är kanske inte lätt om den innehavts ett bra tag.

Sedan, när jag ändå är i farten, tycker jag att kungen kan betala sina fester själv. Kungens fest betalades av skvallerpress. Snacka om snåljåp. Har han redan gjort slut på apanaget?

Avskaffa monarkin. Nu!

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 16, 2005 2:57 EM