« I trafikvimlet | Startsidan | Bloggtreklöver 56 »

11 juni 2005

Svennis är en tölp, i alla fall enligt hovet.

En av hovets anställda menar på att Svennis är en oförskämd tölp, bara för att Svennis valde att semestra i Sydafrika. Svennis skulle under nationaldagen fått H M Konungens medalj 12:e storleken i högblått band. En av de allra finaste medaljerna enligt hovet. Jaha! Jag tror ärligt talat att livet rullar vidare, med eller utan medalj.

En annan i hovet menar på att Svennis agerande tyder på dålig uppfostran och kungen aldrig sett maken till fräckhet tidigare och påstås inte vara speciellt glad över Svennis agerande. Nu är det Aftonbladets hovreporter (skvallerreporter) Daniel som skrev artikeln, så den får nog tas med en nypa salt. Men även han bör ha god ton och citera korrekt, när citat återgives med citattecken.

Jag såg förresten kungen och drottningen (eller den en gång ofrälse unga flickan som gifte upp sig) vid invigningen av bron mellan Sverige och Norge i går. Båda såg lika sura och sammanbitna ut på de rörliga bilder TV:n kablade ut. En fnurra på tråden? Kungen är glad i flytande former av dryck och lammkött, vilket säkert är anledningen till alla rynkor hans fru får, som lyfts vartefter de framkommer.

Heja Svennis! Jag tycker att du gjorde rätt i att åka på en skön solsemester, istället att stå och buga framför kungen – som en (o)trogen undersåte. Att få en medalj av kungen anses vara en stor ära. Jaha! Jag tycker det bara är löjligt. Små metallbitar. Det hör förgången tid till. Dags att avskaffa monarkin. Idel ädel adel. I vårt moderna samhälle verkar det lite mossigt.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 11, 2005 6:27 FM