« Bloggtreklöver 60 | Startsidan | Bloggtreklöver 61 »

19 juni 2005

Lillepip

Lillepip

Lillepip artar sig, ett tag var jag dock orolig. Han måste ha kläckts alldeles för tidigt, för Lillepip hade inga pickreflexer alls (vilket de brukar ha från början) och fick alltså inte i sig någon mat. Att blöta näbben i vatten gav inte heller någon respons.

Men jag hade kvar lite gamla utensilier sedan tiden jag var hundägare. Jag lyckades få i honom vätska ett par gånger, vatten med lite dextrosol, fil och mjölk. Jag har ingen aning om vad Lillepip helst föredrog, men han klarade alla tre sorterna.

Nu har han lärt sig att picka i sig ris, äggsmulor, riven ost och hönsfoder. Vattenskålen verkan han inte förstå vitsen med, förutom att stundtals ta genvägen över den. Men B. ger honom vatten via en liten plastsked. Lyckan var stor när han drack första gången, hela tjugo klunkar.

Lillepip sitter i B:s famn ovan. Lillepip gillar B. mer än mig och det kan jag gärna bjuda på. Det kanske är en tupp :). Du vet, män emellan?

Jag solade lite på förmiddagen och Lillepip fick vandra på gräsmattan, givetvis under övervakning. Vi har olika hökar runtomkring, som gärna slår småfåglar och alla dessa katter som ränner på vår tomt. Nu har grannen flyttat, jag hoppas hon tog med sig alla sina katter.

När jag såg Lillepip picka och försöka äta gräs, fick jag en strålande idé – varför inte testa med några saftiga daggmaskar från komposten.

– Är du dum i huvudet, frågade min man lite skämtsamt (får jag hoppas :-/)

Jag gick ned och hämtade åtta "smaskiga", slingrande, slemmiga daggmaskar och lade dem framför Lillepip, som nog tyckte att de var i största laget, men klart intresserad var han. Jag tog kniven och delade maskarna i mindre bitar och gjorde lite pickrörelser med kniven som en uppmaning: kom och ät.

Vilket Lillepip gjorde. Nu har han åtta näringsrika daggmaskar i magen och vilar ut på B.s arm.

BTW - alla andra övergivna ägg jag lade in i äggmaskingen var obefruktade.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 19, 2005 3:33 EM