« Bloggtreklöver 45 | Startsidan | Bloggforum 2.0 »

2 maj 2005

Jag vill vara bara jag och inget annat.

Over and out. Det är med lite sorg i hjärtat jag ser att R2 kanske kommer att sluta med sina uppdateringar.

Om jag ska vara ärlig har jag de senaste veckorna gått och funderat på samma sak. Vad finns det mer att tillägga, som jag inte redan skrivit om eller funderat kring under alla dessa år från 1997 och fram till i dag? Allt går igen känns det lite som ibland. Jag påmindes om det när jag skrev inlägget "För ung för abort" och lite slött lade in två länkar till tidigare texter, för att slippa återupprepa mig. Det kändes lite fel, men samtidigt rätt.

Denna hype som nu skapats kring bloggandet förstår jag mig inte på. Det känns inte bra att bloggandet ska listas, rankas och tävlas om. Bloggar en del för bloggandets skull enbart? Blogga bör man, annars dör (syns) man (inte)? Under "Dagbok på nätets" glansdagar runt 1997 - 2001, då många började skriva (en del skriver fortfarande) kändes det inte som en hype, utan det var bara roligt, spontant och inte ett dugg pretto.

Jag tar mig fiheten och citerar från R2:s text:

– Jag skriver inte dagbok, inte personliga anteckningar heller, jag bloggar. Fräckt? Inte ett dugg! Been there, done that!

Jag tyckte inte om ICA-kurirens rubriksättning och inte heller om vad IW skrev i tidningen om mig. Jag gissar att många skulle tycka att det var superkul och häftigt att uppmärksammas, men jag gör inte det. Jag vill inte vara "bloggarnas okrönta drottning" eller "det närmaste vi kommer en svensk nätlegend".

Jag vill vara bara jag och inget annat. Jag vill inte känna några krav på att leverera eller att prestera. Är jag bara kanske lite bloggtrött? Eller har fått en släng av blogghäfta? Eller har jag helt enkelt tröttnat? Jag vet inte vilket och just nu orkar jag inte bry mig heller. Det är som det är, det blir som det blir.

Jag fick ett citat via mail.
Jag suger på det som en karamell.
Det smakar okey so far.

Tänk som ensamseglaren och mångsysslaren Sven Lundin:
"Om jag ska ge upp, så ska jag i alla fall inte ge upp i dag".

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 2, 2005 6:53 EM