« Vardagsvandalism | Startsidan | Observer inte i framkant längre? »

17 april 2005

Bloggarnas okrönta drottning

Nå, det är inte jag som satt rubriken och det är inget citat från min sida i senaste numret av ICA-kuriren. Det var dessutom en mycket intressant artikel om Sara och hennes blogg Hedgehog in a storm.

I dag finns en artikel i DN om som också handlar om bloggar. Med rubriken, Bloggare kan avgöra valet 2006. Det tror inte jag. Det står i artikeln, "i dag använder mer än 70 procent av svenskarna internet minst en gång i månaden". Jag tror faktiskt inte att läsa bloggar står högst upp på agenden hos de allra flesta. Det är mer bankärenden, hämta hem mail, läsa mail kanske i någon webmail, kolla priser, handla och annat mer vardagligt.

En politisk bloggare betecknas Svenska Dagbladets chefredaktör PJ Anders Linder. Jag har nu inte varit där på ett bra tag, men visst saknar han fortfarande kommentars- och trackbacksfunktioner? En bra dag läser uppemot 2.000 personer hans blogg säger han. Inte många, med tanke på alla Google Adsense-annonser och att han har en stor nätupplaga av Svd bakom ryggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 17, 2005 8:25 FM