« Kattbloggar | Startsidan | Hönsonligan »

31 mars 2005

Färgad politik

Bertan Pertan fick inte bli medlem i folkpartiet. Bara det faktum att han, som tidigare var partiledare i Ny demokrati, anser att folkpartiet går åt "rätt" håll i vissa frågor torde vara dålig reklam för folkpartiet. Ny demokrati fick på sin tid 6,7 procent av rösterna i riksdagsvalet 1991. Drag under galoscherna. Vilken färg galoscherna hade? I mina ögon var de bruna.

På tal om färgen brun, ja – det pratas om rött (s och vp), grönt (mp och c), blått (kd, fp och i viss mån m – som tonar lite mer i mörkblått) – men sällan om brunt. Jag förknippar färgen brun med extremhögern och nazister.

Sverigedemokraterna försöker ta över Skattebetalarnas förening. Inte bara de, utan andra invandrarfientliga organisationer vill vara med och dela på kakan.

Saxat ur DN:

Ledande personer från invandrarfientliga organisationer som Folkviljan och Massinvandringen samt samfundet för nationell och internationell utveckling har också gått med i Skattebetalarna och på flera invandringskritiska hemsidor sprids ett upprop från Carl Lundström, styrelseordförande i Rix Telecom och känd som finansiär av Sverigedemokraterna och tidigare invandrarfientliga framstegspartiet.

Carl Lundström är medlem i Skattebetalarna och har lagt ut uppropet på föreningens interna debattsida på internet. Där skriver han att oppositionen sjuder inom föreningen och att han är en av de drivande krafterna. Lundström berättar också att han kontaktat Sverigedemokraterna för att med hjälp av deras adressregister samla aktiva medlemmar till stämman i Malmö.

Upplagt för strid inom föreningen. Frågan är om moderaterns och folkpartisterna mäktar att förhindra kuppen. Jag vet inte hur många brev och inbjudningar jag har fått från denna förening. Varför skulle jag gå med där? Jag tycker att skatterna behövs. Skatterna är grunden till vårt folkhem, även om den ursprungliga drömmen om det svenska folkhemmet mer eller mindre har gått i kras. Men grundbulten finns kvar. Solidaritet, trygghet och en basal välfärd för alla.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 31, 2005 6:39 FM