« Höna av en fjäder? | Startsidan | Gasläcka vid Karlberg »

11 mars 2005

En ny blog var 6:e sekund

"Webblogg, en sorts dagbok på nätet." En väl inpräntad fras :). Den blir nog svår att bli av med, för dem som tycker att den inte överensstämmer med verkligheten. I intervju efter intervju, både i radio, TV och i tidningar har den frasen upprepats. Ribban har lagts i och med det kanske?

Det kanske är så att den som vill något mer med sitt skrivande kanske får sluta blogga om han eller hon vill undvika att förknippas med dagbok på nätet? Med tanke på att det startas en ny blog (enligt programmet) var 6:e sekund (globalt sett) så kanske marknaden snart är övermättad?

Mediemagasinet tog upp fenomenet bloggar i samband med sitt program om "självkritiskt mediegranskande". Inget nytt under solen kom fram tycker jag, men inslaget var anpassat till programmets huvudämne och handlade om bloggar som påverkat till att medie-moguler avsatts eller tvingats sluta. Även under pågående valkampanj i USA hade en del bloggar stort inflytande och påverkade (kanske inte valutgången), men i alla fall valet – genom sina avslöjanden om vissa politiker och politiska fenomen.

Men sanningen är att för de flesta är bloggen en slags dagbok på nätet. Tankar och funderingar om dagsaktuella händelser, vare sig det gäller sitt privatliv eller händelser och nyheter, inrikes eller utrikes. Jag tror inte att bloggarna i Sverige kommer att påverka valutgången 2006 eller påverka så att någon nyhetschef för Rapport eller Aktuellt avgår. Eller? Den som lever får se :).

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 11, 2005 6:10 FM