« Inte bara storebror ser dig! Din granne kanske även gör det. | Startsidan | Morgonens funderingar »

8 februari 2005

Berusade medpassagerare

Gratis dryck (ej champagne) är det i första klass som jag bokat, både på dit- och hemresan till Thailand, och jag tolkar det som att det är fria drinkar med andra ord. Själv är jag inte så intresserad av de alkoholhaltiga dryckerna, utan det är mer att jag inbillar mig att jag kommer att få sitta lite mer komfortabelt än vad jag gjorde sist, 12 timmar i en sardinburk var inte roligt.

Jag kanske då råkar ut för det som 30 % uppgav var mest jobbigt med flygresor, berusade medpassagerare, om nu spriten är fri.

Jag har haft tur, jag har aldrig haft några besvär varken av berusade, kärlekspar, primadonnor eller experter – vilket undersökningen som Expressen publicerade visade att många upplever som jobbiga.

Högljudda familjen (eller rättare sagt i pluralis) råkade jag faktiskt ut för när jag reste hem från Bulgarien sist. Jag satt i mitten av två familjer, vars barn minst sagt var dj*vligt ouppfostrade och levde rövare under i stort sett hela resan. Tur att den bara var drygt tre timmar. Nu är det 12 timmar som gäller. Men hur många barnfamiljer beställer första klass?

Genom min lite impulsiva ombokning har jag både fått ändra avresetid, ort och hotellklass, men det gör inget. Solen finns över hela ön Phuket och jag kanske sover lite bättre på ett lyxigare hotell. Vem vet?

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 8, 2005 2:45 EM