« Tillbaks till bloggosfärens plaskdamm | Startsidan | Internets mörka gränder är många »

28 februari 2005

Arbetsförmedlingen rationaliserar, men kanske lite väl hårt?

Nya AF

Nu i morse skulle jag till AF för att göra en nyanmälan, eftersom jag avanmälde mig inför resan. Jisses, vad förvånad jag blev när jag klev in i arbetsförmedlingens lokaler som genomgått en total omvandling under dessa veckor, från personlig service till ett rum med bara en handfull terminaler och en liten blå telefon på väggen. Det stod på skylten bredvid att den blå telefonen fick användas mellan 09.00 och 15.00. Ja, visst fick jag kontakt med en person – efter femton försök. Hon satt och svarade i telefon inne i Stockholm och jag stod i Kungsängen, i ett ekande tomt rum. Det kändes lite underligt.

Jag tänker på alla dem som inte har så stor datorvana eller ingen alls. Hur ska de få hjälp? De där terminalerna är inte världens mest användarvänliga i mina ögon. Rationaliseringar i all ära, men det här kändes lite underligt. Så opersonligt. Så sterilt. Så digitalt.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 28, 2005 12:46 EM