« Inflation i kritik | Startsidan | Kungen och okonsekvens »

14 januari 2005

Två bra böcker

Tjuvarnas marknad av Jan Guillou var faktiskt riktigt läsvärd. Synd att han inte vågade ta ut svängarna riktigt ordentligt och kanske avslöjat lite mer om Stureplansfolket. Det är inte bara champagne de dricker på kungabarnens favoritkrogar, där bratsen umgås och roar sig.

Från omslaget:
Tjuvarnas marknad är en målande och underhållande skildring av människor vi läsar om dagligen. Om de rika och de mäktiga. Om de unga och de bortskämda. Om människor vars enda mål är pengar och kändisskap. Och om ett land där den som stjäl lite får fängelse medan den som stjäl mycket går fri.

Nu har jag kastat mig över Uppgörelsen av John Grisham. Den verkar vara hur bra som helst. Säger jag efter bara 86 sidor.

Från omslaget:
Uppgörelsen skildrar en värld där advokater köps, rättvisan säljs och girigheten styr juridiken.

// Annica Tiger – som helt plötsligt började fundera på om jag började bli akut halvblind, innan jag upptäckte att ena glasögonglaset ramlat ur och har letat runt i hönshus och bland vedtravar med ficklampa tills jag äntligen fann det och kunde sätta in och skruva fast det. Tack och lov att skruven hängde kvar på trekvarts. Tänk vad beroende man kan vara av ett par extra ögon.

Annica Tiger januari 14, 2005 4:24 EM