« Url med kort livslängd? | Startsidan | Motivlackning »

13 januari 2005

Thailand

Jag mailade och frågade om hur läget är nere i Thailand, förutom då de ställen som drabbades värst. Jag fick ett långt svar. Men kontentan av det mailet är att Thailand och thailändarna har famnen öppen och vill att turismen ska komma igång så snart som möjligt.

The thaipeople are starting cleaning already the beaches and their places and hopefully Phuket will be restored soon. However, Phuket town and the area far from the beach is still fine. Famed Patong Beach still exists. The airport is also running normally. We do hope that you still plan to visit.

Ni som har bokat resor till Thailand nu i februari och fram till säsongen avslutas i vår, förutom då till Khao Lak och Phi Phi Island, kanske kan ta sig en funderare på om ni inte ska åka ändå. Thailand behöver sina turister. De sliter som djur för att återställa paradiset efter den tragiska och hemska naturkatastrofen, som drabbade alla blint. För ett paradis är det, oavsett om helvetet gjorde ett kort besök i form av en tsunami.

Jag såg på TV i programmet Packat och Klart (kommer i repris lördag 14.30) att en del inte tyckte det skulle vara etiskt riktigt att åka dit ner nu, så nära inpå katastrofen. Men frågan är då, etiskt riktigt för vem? Andra tyckte som jag, att turismen bör komma i gång så fort som möjligt, för thailändarnas skull.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 13, 2005 5:45 EM