« Vad händer just nu? | Startsidan | new pi'll to increase org.asm plea'sure »

25 januari 2005

Motorvärmare

Jag gillar motorvärmare, kombinerad med en värmefläkt inne i bilen. Den ser till att bilen är varm och skön, samt att låset på förardörren inte fryser. Men idag fick jag rådet av mekanikern på Bilkompaniet (han borde ju veta) att man ska använda motorvärmaren max två timmar i sträck, inte fem timmar som jag hade den påslagen i går och som kan ha varit orsaken till malören med bilen senare.

Det kanske kan vara ett tips till andra? Om nu någon undrar varför jag yrar om detta. Kan jag förhindra att någon annan råkar ut för samma sak så är jag bara glad. Jag tänker då inte använda motorvärmaren lika frekvent som jag gjort tidigare.

På vissa bilar, i alla fall Skoda Felicia, finns det ett litet hus gjort i plast där kylvätsketermostaten finns. Det var den lilla plastmanicken som hade spruckit. Plast, kyla, värme - dålig kombination. Varför inte tillverka det i ett annat material? Det blev en dyr historia, i alla fall i mina ögon.

Kylsystem kontrollerad, bara det gick på 493.
Huset för kylvätsketermostat kostade 692.
En stycke rörstuds, vad det nu kan vara, pris 697.
Sedan lite frostskydd (måste ju vara röd glykol),
de tappade ur min gröna. Provkörd och bromsat rent
lite skit på bromsarna, de kärvade lite.
Totalt 2.605. Som hittat. Men vad gör man?
Där jag bor måste jag ha en bil.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 25, 2005 4:14 EM