« Inget nytt under solen | Startsidan | Kvinnor kan inte... »

23 januari 2005

Bloggen växer explosionsartat

Rubriken ovan är tagen ur senaste numret av InternetWorld, som i förra numret presenterade en artikel där det hävdades att att kvinnor är väldigt underrepresenterade. Men läser man undersökningen som publicerades i det senaste numret så framgår det att 56 procent av bloggarna är kvinnor. En ekvation som inte går ihop.

Det är samma sak nu som förr. Inget nytt under solen. Nu när det har blivit mode i att skaffa en egen blog startar många upp en blogg, men många tröttnar redan efter några inlägg eller ett par månader.

Det var exakt samma fenomen som under 1997/1998 då Dagbok på nätet var mode, senare bytte en del namn till Reload (ett namn som syftade på att de uppdaterades ofta - som dagens blog).

Jag drev en dagboksportal och jag listade nya dagböcker/reloaders och såg dem komma och gå, många tröttnade och uppdaterade allt mer sällan och till sist inte alls. Då plockade jag bort dem. Rakt av. No mercy. En dagbok/reload/blog som inte uppdateras ska inte listas. För hur kul är det att klicka på en länk till en dagbok/reload/blog och upptäcka att senaste inlägget gjordes för flera månader sedan?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 23, 2005 6:16 FM