« Kors i taket + | Startsidan | Yassir Arafat har avlidit »

10 november 2004

VaFan....vad felas somliga?

Två killar var på väg hem efter krogen. Vid Norrmalmstorg såg de ett gäng som vandaliserade blomkrukor. Killarna som passerade gänget sa åt dem att sluta och det skulle de inte ha gjort.

Gängets ilska väcktes då istället mot dessa två killar som fick ta emot stryk, rejält med stryk – en av killarna fick ligga på sjukhus i en månad. Hade oturen varit framme kunde han lika gärna ha dött.

Djävligt tufft att sparka folk i huvudet, speciellt när de ligger ned. De filmade dessutom misshandeln och nu har polisen filmen. Hur polisen har fått tag på filmen framgår inte av artikeln.

Jag misstänker att det var en mobilkamera, då det nämns att filmfrekvensen är 30 sekunder lång. Kanske de sedan sänt den till någon? Lagt ut på Internet?

– Hur många poäng får jag, ropar en av killarna efter att ha sparkat den ena killen i huvudet.

– Var den godkänd, frågas det skrikandes efter en spark som en ung man ville ha bedömd av sina kompisar.

– Double jam, ska en ha jublat när gänget börjar lämna platsen.

Inte mycket till kommunikation. Nävarnas språk är inte kommunikation. VaFan....vad felas somliga? Slåss istället för att kommunicera. Ska en tillsägelse om att sluta vandalisera bemötas på detta sätt? Hade gänget inte kunnat nöja sig med att typ svara:

– Skit i vad vi gör!

Nej, våld och åter våld. Glorifierat våld. Gäng som hetsar till våld. Filmar våldet dessutom, som en slags trofé.

Jag kommer osökt in på något helt annat, men som ändå berör samma tema.

Slåss istället för att kommunicera. En av tjejerna som medverkar i kvällens avsnitt av "Lite stryk får dom tåla" har återigen hotats. Förra veckan stack någon (inte så svårt att gissa vem) en kniv i hennes bildäck och fastnaglad var en utriven artikel om programserien. I går hade någon saboterat bromsarna på kvinnans bil, helt sonika klippt av en av ledningen till en av bromsarna.

Budskapet är uppenbart. Tyst kvinna! Jag blir andlös och jag tycker att det är så otroligt talande om hur dessa människor är funtade. Hota. Slå. Sabotera. Trakassera. Hämnas. Djävlas. Inte mycket till kommunikation där heller. Nävarnas språk är inte kommunikation.

På tal om avsaknad av kommunikation.

Mijailovic vägrar prata i rätten.
Han tiger som muren. Goddag yxskaft.
Vad skulle han överklaga för då?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 10, 2004 6:50 EM