« Pedofiler får härja fritt | Startsidan | Bloggtreklöver 4 »

27 november 2004

Saudi Woman Pilot? Then Pigs Will Fly

I Saudiarabien får inte kvinnor köra bil. Det hindras via lagsstiftning som förbjuder kvinnor att ta körkort. Att det inte finns någon lagstiftning som förbjuder dem att bli pilot beror nog på att ingen ens har tänkt i de banorna att en kvinna skulle kunna utbilda sig till pilot. Hade de gjort det hade det med all sannolikhet funnits en lag som förbjöd kvinnor att bli pilot. Den kanske kommer inom kort?

Kvinnorna i Saudiarabien lever ett ganska inskränkt liv, likt i många av de länder som har Koranen som rättesnöre. En kvinna får inte resa någonstans utan tillstånd av en manlig förmyndare. Kvinnorna får inte rösta. De förutsätts gå beslöjade.

Nu har Saudiarabien fått sin första kvinnliga pilot och hon ska börja sin anställning nästa är när hon fått sin trafikflygarlicens. Prins Alwaleed ibn Talal har anställt Hanadi Hindi i sitt flygbolag Kingdom Holding Company. Men det roliga i kråksången är att hon kan inte köra bil till jobbet (flygplatsen) innan hon sätter sig i jetplanet för att flyga passagerarna till destinationen

Jag sökte på "Hanadi Hindi" på Google

Saudi Woman Pilot? - Then Pigs Will Fly
www.ezboard.com
Sky’s the Limit for Saudi Woman Pilot Lydia Georgi, Agence France Presse Hanadi Hindi hopes to become the first female to fly a Saudi Arabian Airlines plane. ... pub6.ezboard.com/fhinduunityhinduismhottopics.
showMessage?topicID=18495.topic

Inlägget är borttaget.
Men liknande reaktioner misstänker
jag är vanliga i stora delar av
den värld hon kommer i från.
Saudi Woman Pilot? - Then Pigs Will Fly!
Ja, det säger en hel del om deras kvinnosyn.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 27, 2004 5:17 EM