« K700i | Startsidan | Virusattack »

1 oktober 2004

Vioxx

B. har reumatism, vilket han har haft så länge jag känt honom. Han har inte mycket övers för läkare och mediciner. Det är en åsikt jag har lärt mig att respektera. Det är hans kropp och hans liv. Läkarna har genom åren velat testa allehanda mediciner på honom, för att lindra besvären och smärtorna. Tack, men nej tack är B:s attityd. Han har så ont ibland att han knappt kan gå, men till jobbet ska han och det är nog rätt attityd. Rörelse håller lederna igång. Jag är ofta glad att jag är frisk och har hälsan. Det smärtar mig ofta att se hur ont B. har och inget kunna göra. Men nu till saken.

En medicin som föreslagits honom, Vioxx (för smärta och ledsjukdom), har dragits in och det på ett ganska dramatiskt sätt. Bara över en natt försvann Vioxx från apotekens hyllor och det är en ganska ovanliga åtgärd. Har du en anhörig eller vän som du vet äter denna medicin kolla att hon eller han har informerats om detta att läkarna rekommenderar att medicinen inte ska användas längre. Det finns ökad risk för hjärtinfarkt och stroke. Be din släkting eller vän att kontakta sin läkare. Detta skriver jag även för en "nätväns" skull, vars mor drabbats av stroke och det antagligen på grund av denna medicin. Den enda tröst jag kan ge är att min far fick en stroke för några år sedan men har återhämtat sig och har inga som helst besvär av den nu. Fast å andra sidan har han fått värre hälsobekymmer att oroa sig över numera, leukemi.

Mycket sjukdomar blev det.
Men kanske även till
eftertanke för oss
som är friska?
När hälsan står en bi
ska man vara tacksam.
Jag är det i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 1, 2004 5:20 EM