« Pedofiler | Startsidan | IMEI »

8 oktober 2004

Otack är världens lön

Om jag satt fast i en hiss skulle jag vara djävligt tacksam när hissmontören väl kom till plats för att hjälpa mig ut, oavsett om jag kanske fått vänta en halvtimme eller längre än så. Världen står ju inte still bara för att jag står still i en hiss. Bara restiden för montören är kanske en halvtimme och när larmet går kanske han är mitt uppe och försöker få ut någon annan som sitter fast någon annanstans.

Fastnar hissen på exempelvis tionde våningen tar det väl sin lilla tid för hissmontören att hissa ned hissen till entréplan, vilket tydligen skedde i detta fall.

Ett gäng ungdomar tyckte att en halvtimmes väntan var för lång så de slog hissmontören blodig och han fick uppsöka vård för ett knäckt näsben. Ambulans- och räddningspersonal och de polispatruller som anlände på grund av tumultet fick också ta emot hotelser och höll på att få stryk, allt enligt DN.

Hissmontören från Kone AB blev sjukskriven och är chockad av händelsen. Tacka fan för det. Vad är det för värld vi lever i? Jag tror att hissmontören lär vägra att åka ut på larm till Alby i framtiden, om han nu ens vill fortsätta med sitt jobb.

Jag kan i mitt stilla sinne tycka, så här i efterhand, att ungdomarna skulle ha fått sitta ett par timmar till instängda i hissen, bara för att svalka ned sig lite. Då skulle de nog ha varit lite mer spaka när de kom ut. BTW - hur kan man vara så dum att man försöker pressa in tolv personer i en hiss? En normalhiss i ett hyreshus brukar väl inte vara anpassade för så många personer?

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 8, 2004 5:48 FM