« NHL-proffs | Startsidan | Blogg-pappa slutar på Google »

6 oktober 2004

Mansskatt

Ekot har alltid varit en ganska vettig källa. Det de skrev stämde även denna gång. Journalisten på Ekot citerar i sin intervju med Gudrun Schyman:
"på vilket sätt män kollektivt ska ta det ekonomiska ansvaret för mäns våld mot kvinnor"

Det går att läsa vänsterpartiets motion i denna fråga och där nämns inte detta citat. Motionen är en partimotion och heter "Statens ansvar för mäns våld mot kvinnor" - Motion till riksdagen 2004/05:v282 av Lars Ohly m.fl. (v) Gudrun Schyman står ej med som undertecknare.

En enskild motion har lämnats in av Gudrun Schyman med flera och den heter 2004/05:v281 och heter "Ansvaret för mäns våld mot kvinnor".

Där fanns faktiskt ordet mansskatt (enligt den tjänsteman jag talade med på kansliet) med i ursprungliga versionen, tro det eller ej :). Det stod, "är inte främmande för att införa en särskild mansskatt". Det originalet vore nog guld värt att återfinna.

Men den formuleringen är nu ändrad till:
Det blir då naturligt att fråga sig på vilket sätt män kollektivt skall ta det ekonominska ansvaret för mäns våld mot kvinnor.

Detta ovan står inte i partimotionen 2004/05:v282. Men nu förstår jag vad Ekots journalist citerade.

Fredrike är inne på samma linje att det kan finnas två motioner. Nu vet vi att det finns två motioner. Slutsatserna av detta är upp till var och en.


// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 6, 2004 11:00 FM