« Har du patchat? | Startsidan | K700i »

1 oktober 2004

Kontrollera kontrollanterna

Kontrollera kontrollanterna. SL har startat en ny offensiv för att sätta dit tjuvåkarna genom att använda civilklädda biljettkontrollanter. Jag tror inte att de ens misstänkte att detta kunde missbrukas.

Detta har tydligen inspirerat mindre nogräknade personer att utge sig för att vara kontrollanter (en del har även haft förfalskade kontrollantlegitimationer) och när de fått resenärer att lämna över sina månadskort har de helt sonika tagit dem och lagt benen på ryggen.

SL kommer inte att vidta några åtgärder för att stoppa de falska trafikvärdarna utan de uppmanar bara resenärerna att kontrollera kontrollanterna. Men hur kontrollerar man en kontrollant om kontrollanten har en förfalskad kontrollantlegitimation? Vem hinner det? De flesta människor är naiva och godtrogna.

Svagt SL. Sätt på er trafikvärdsuniformen istället så att vanliga människor kan skilja agnarna från vetet och vet vem de har att göra med. Det är mycket begärt av SL och Connex att lägga ansvaret på resenären. Att bli av med ett nyköpt månadskort kan inte vara roligt.

// Annica Tiger - som ska köpa månadskort i dag

Annica Tiger oktober 1, 2004 7:00 FM