« Reflexer räddar liv | Startsidan | Bugg i Firefox »

25 oktober 2004

Få kvinnliga bloggare

BloggForum Stockholm 2004
Måndag, 15 november 2004, kl 18.00
Hos IDG, Karlbergsvägen 77, Vasastan, Stockholm.
Bloggfenomenet har vuxit mycket detta år, inte bara i utlandet utan också i Sverige. Det är dags att fenomenet diskuteras ur ett svenskt perspektiv. Alla är välkomna!

Frågor som står på agendan är:
* Kommer bloggar att påverka den
   politiska debatten i Sverige?
* Bloggar som kunskapsstrukturer.
* Hur kommer journalistik, PR och
   consulting påverkas av bloggar?

Bloggforum Stockholm 2004 organiseras av Erik Stattin och Stefan Geens och är sponsrad av Internetworld.

Ett bra initiativ. Jag kommer säkert att reta gallfeber på en del när jag berättar att min första reaktion var att det var lite underligt att det bara fanns två kvinnliga bloggare med av totalt femton bloggare. Är det ett representativt urval? Nej, det tycker inte jag. Eller är det en spegel av samhällets strukturella mönster, as it is? Ja, det verkar mer troligt. Jag tycker att det finns många kompetenta kvinnor som skriver blog och hade arrangörerna ansträngt sig lite så hade listan säkert kunnat sett lite mindre gubbig ut.

Jag saknar också några frågeställningar, för inte handlar väl bara bloggar om politik, kunskapsstrukturer, journalistik, PR och consulting? Hårda paket. Vem minns inte julklappsutdelningarna när man var liten :)? Ja, mjuka paket kanske inte var lika roliga – men ofta var de i alla fall nyttiga (givaren tyckte i alla fall det).

Att skriva blog är en möjlighet att påverka även i lite mer mjuka frågor, som exempel tänker jag då på attitydfrågor, jämställdhet och humanistiska värderingar. Nej, det är inget "surt sa räven om rönnbären", utan mer en fundering över sakernas tillstånd.

För att puffa för en mycket kompetent kvinnlig bloggare i ett annat sammanhang. Monica Rolfner och Iréne Svensson Räisänen har nu utkommit med sin bok Skrivguide hos förlaget Books-on-Demands.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 25, 2004 12:23 EM