« Högskoleprov | Startsidan | Reflexer räddar liv »

24 oktober 2004

Bushmaffian

Jag såg reprisen av Dokument Utifrån som visade en dokumentär, "Världen enligt Bush", som baserades på boken "Bushs okända värld – Religionen, affärerna, de hemliga nätverken", skriven av Eric Laurent, samt på filmen "The World According to Bush" gjord av William Karel. Alla som har kritiserat Michael Moore för hans film Farenheit 9/11 får nog svårare att slå ned på denna dokumentär.

Jag satt som klistrad framför TV. Mycket av det som sades har jag faktiskt tagit upp i min blog då och då, så en del saker var inga nyheter – men det var mycket annat smått och gott som inte var till familjen Bush fördel som exponerades på ett sätt med fakta som gör det mycket svårt för oseriösa aktörer att försöka få det till att det bara är snömos.

Varför inte sända detta i amerikansk TV varje dag, flera gånger om dagen ända tills valet? Men å andra sidan har jag gett upp hoppet om det amerikanska folket. De vill inte se, de vill inte höra och framförallt inte veta sanningen. Det skulle ju innebära att de har hållit på fel "mr nice guy" inte bara en gång, utan två gånger - fadern och sonen Bush.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 24, 2004 5:36 EM