« WinZip | Startsidan | Respektlöshet »

3 september 2004

Fredagsfyran v.36

Jag är en nyfiken person, därav detta förslag till veckans Fredagsfyra.

1. Hur många bloggar läser du i genomsnitt om dagen?

Det varierar, men jag försöker dra igenom min egen länklista och spanar av i mån av tid de länkresurser som finns i samma lista. Jag föredrar de länkresurser som visar rubrikerna på nytillkomna inlägg för det är lättare att se om det kan tänkas vara av intresse och har på så sätt upptäckt många nya bloggar.

2. Brukar du kommentera inläggen i andras bloggar, samt läser du andras kommentarer?

Jag läser ofta kommentarerna, det blir som en slags komplettering till själva texten. Jag försöker att kommentera om ämnet intresserar mig och jag tycker att jag kan tillföra något eller i alla fall har något att säga om vad texten handlar om. Men som jag skriver nedan på fråga 4 är det inte alltid jag törs kommentera.

3. Tycker du att kommentarer i din egen blogg gör bloggandet roligare?

Helt klart. Visst gör kommentarerna bloggandet roligare. Skulle det gå några dagar och jag inte skulle få en enda kommentar skulle jag nog börja fundera på om jag skriver så oengagerat eller uruselt att ingen ens orkar säga bu eller bä.

4. Kommenteras det för lite eller för mycket i bloggarna? Eller tycker du att kommentarerna inte fyller någon funktion överhuvudtaget?

Visst fyller kommentarerna en funktion. En blog utan kommentarsfunktioner är ingen riktig blog i mina ögon. Jag tycker nog att det skulle kunna kommenteras lite mer än vad som görs. Det finns vissa bloggar som nästan aldrig får kommentarer och det undrar jag över ibland. Men jag misstänker att andra kanske känner samma sak som jag gör inför en del lite mer faktabaserade bloggar, att jag inte törs kommentera eftersom skribenten är så initierad och jag får lite dåligt självförtroende och tycker att jag inte kan tillföra något. Men jag försöker komma över den känslan eftersom jag själv tycker om att få kommentarer på det jag skriver, så tänker jag som så att det gör nog de allra flesta andra också. Jag kan inte göra mer än att göra bort mig och det bjuder jag på :).

Jag tycker att det är roligt om kommentarerna kommenteras av skribenten själv, någon gång i alla fall. Om det är sällan eller aldrig att kommentarer i en blog får någon som helst form av återkoppling upplever jag det som om skribenten är ointresserad av kommentarer överhuvudtaget och det känns lite ensidigt. Trackbackfunktionen är också bra, men den är lite krångligare att använda då många bloggar inte har den funktionen eller det är svårt att hitta trackback-urlen.

Vissa texter jag har skrivit har jag tänkt när jag publicerat dem; att nu kommer många att protestera eller ha synpunkter på det jag skrivit, men inte en enda kommenterar texten. Det är ganska oförutsägbart, för min del, vilka texter som kommenteras eller inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 3, 2004 3:59 EM