« Ingen fredagsfyra | Startsidan | Salmonella »

22 september 2004

Bush lider av alzheimer?

Några Bush-citat:

– Våra fiender är innovativa och resursstarka, och det är vi också. De kommer aldrig sluta tänka ut nya sätt att skada vårt land och vårt folk, och det kommer inte vi heller.

– Jag hoppas att ni kommer gå ut härifrån och säga "Vad sa han?"

– Jag är hedrad att få skaka hand med den modiga irakiska medborgare som fick sin hand avhuggen av Saddam Hussein.

– Det finns inget tvivel i min själ, inte ett endaste tvivel i min själ, om att vi kommer att misslyckas.

Why does Bush sound stupid? Ja, det kan man undra sig.

Gamla gubbar finns det gott om, ja – det finns gott om gamla kärringar för den delen också. Men gamla gubbar sitter mer ofta än gamla kärringar på poster som definitivt kräver sin "man" och inte en "senil gubbe". Vare sig vi vill eller inte är USA:s president en maktfaktor. Nu ryktas det om att Bush lider av begynnande demens alternativt alzheimer. På 1980-talet ryktades det om att president Ronald Reagan hade alzheimer. Vilket inte bekräftades, men som senare visade sig vara en korrekt diagnos. Även om presidenten har rådgivare och hela staber runt omkring sig, som förhoppningsvis förhindrar att presidenten gör bort sig och blir en fara för landet, är det skrämmande.

Den amerikanska läkaren Joseph Price menar på de många felsägningarna kan tyda på att president George W Bush kan vara på väg att utveckla alzheimer. Enligt Journalisten James Fallows hade han på 90-talet inga som helst problem utan var trygg, verbal och träffsäker - även när han talade utan manus. Numera gör presidenten ofta grammatiska felsägningar och ställer nästan aldrig upp på presskonferenser utan att ha ett förskrivet manus framför sig. Frågor som inte finns med i manuset besvaras ofta inte eller besvaras på ett rent infantilt sätt.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 22, 2004 9:54 FM