« Det ska böjas i tid, | Startsidan | Klick! »

21 augusti 2004

Spindelskräck

Spindlar i hjälmen. Nej.
Spindel i form av en sökmotor. Nej.
Axlar, chuckar och spindlar. Nej.

Nej, jag vill se riktiga spindlar.

Lottas spindlar, fina bilder.

Dannes djur, spindlar och insekter.

Intressant om ormar och spindlar om du ska ut och resa.

Om du blir biten av en spindel eller skorpion.

Jag blev så inspirerad av Stationsvakts inlägg om att han är rädd för spindlar. Det är jag också. Men bästa sättet att hantera rädslan är att möta den. Framför en skärm är det relativt säkert. Men jag är faktiskt riktigt stolt över att jag vågade klappa en spindel på Skansen. Förut blev jag skräckslagen så fort jag såg en spindel och min första reaktion var döda, döda, döda. Bort. Men jag har intalat mig själv att det är fel. Kommer det in en spindel här i huset via alla öppna dörrar sommartid och den börjar spinna sin väv inomhus får den vara kvar, såvida det nu inte är på ett vansinnigt olägligt ställe, typ bredvid sängen eller vid datorn. De betalar hyra i form av att ta en och annan fluga.

Men jag har inte kommit så långt i min bearbetning av min spindelskräck att jag frivilligt låter en spindel krypa på mig. Bara tanken ger mig obehagskänslor. Men jag har funderat på att börja med en liten pyttespindel, de finns ju överallt i trädgården, och låta den i alla fall knalla runt lite på armen och bara känna hur det känns.

Höjder är en annan sak. Jag har börjat lite smått med att stå några minuter i taget på en balkong på sjunde våningen och titta nedåt – rakt fram är ingen fara utan det är att titta nedåt. Jag känner att jag dras ned mot marken. Det känns som om jag skulle vilja hoppa, men det vill jag ju givetvis inte – men min kropp vill följa dragningskraften. Den känslan vill jag öva bort.

// Annica Tiger - fobitränar sig själv

Annica Tiger augusti 21, 2004 5:16 EM